Bloggnorge.com // Rare Evas Liv på lånt tid
Start blogg

Rare Evas Liv på lånt tid

Just another Bloggnorge – Gratis blogg site

En god latter forlenger livet

Kategori: Uncategorized | 1 kommentar » - Skrevet fredag 6. oktober , 2017 kl. 19:45

En god latter forlenger livet sies det og hvis det stemmer skal jeg bli urgammel :) Satser på at det hjelper å le ekstra mye når man har en uhelbredelig sykdom. Kanskje får man ekstra tid da. Jeg velger i alle fall å tro at det hjelper på. Man vinner ingenting med å grave seg ned i selvmedlidenhet tenker jeg. Har selvfølgelig full forståelse for at det er vanskelig å alltid være glad og positiv, men jeg mener også at man selv kan bestemme seg for å være gladere.

Humor har alltid vært en viktig del av mitt liv og jeg er vel på mange måter litt av en apekatt. Jeg elsker å ha det gøy og gjør mye for å holde humøret oppe. Nå etter at jeg fikk kreft har det vært ekstra viktig å holde humøret oppe. Den første tiden da jeg var langt nede så var det humor som dro meg opp av det gjørmehullet jeg var i ferd med å synke ned i. Humor kommer i mange forskjellige former og jeg skal ikke påstå at min tullete humor er for alle, men for meg er den i alle fall en livredder.

Jeg kan tulle med det meste og da mamma og jeg satt på gangen og ventet på «dommen» etter mammografi og biopsi den 7.Februar tulla vi og lo så mye at det nesten var rart at ikke noen ringte etter menn med hvite frakker og tvangstrøyer :P Det løste i alle fall opp stemningen for oss og det hjalp nok oss begge til å ikke tenke så mye på hva som ventet. Selv hadde jeg lukta lunta for lenge siden den dagen og skjønte nok hva de kom til å si. Derfor var det godt å tulle og tøyse med mamma. Takk for at du var der med meg mamma og takk for at du ble med på tøyset mitt :)

En annen episode fra sykehuset er da jeg var på MR etter at jeg fikk store smerter i nakke og mellom skulderbladene. Jeg hadde akkurat mistet håret og da jeg kom inn til MR fikk jeg utdelt en sånn lekker hette til å ha på hodet. Jeg lo godt av den altså og sa at det var godt at jeg fikk den så jeg ikke la igjen så mye hår inni MR maskinen. Da jeg var ferdig ba jeg om å få den med hjem. Kunne ikke la en sånn mulighet gå fra meg. Så lekkert da og så hjelper den jo å holde håret i orden. Vi lo godt av den hjemme også. Nå har Kompis fått den og han liker den veldig godt.

   

Det med å ikke ha hår kan man forresten ha mye moro med. En ting jeg egentlig har litt lyst til er å gå innom en frisørsalong for å be om tips til frisyrer eller høre om de kan anbefale et godt produkt for glans i håret. Jeg har ikke gjort det ennå da, men jeg leker med tanken hver gang jeg går forbi en frisørsalong. Den eneste grunnen til at jeg ikke har gjort det er egentlig at det er jo ikke sikkert at alle forstår humoren i det og jeg vil ikke støte noen. Det finnes jo mange som tar veldig tungt på det å miste håret.

Det er flere som har spurt meg om jeg vil ikke ha parykk. Til det må jeg bare si at nei, det vil jeg ikke. Ikke fordi det er noe galt med parykker og jeg har ingen problemer med å forstå at de som er knyttet til håret sitt vil ha parykk når de mister håret, men for meg er det uaktuelt. Jeg har aldri vært spesielt knyttet til håret mitt og det at det er borte plager meg ikke. Dessuten er det som jeg sa tidliger my moro man kan ha med det å være skallet. Nå er jeg vel per definisjon ikke helt skallet fordi det vokser ut  noen tuster i mellom behandlingene, men jeg velger som regel å barbere hodet av den enkle grunn at jeg ikke liker de tustene. Jeg har prøvd en parykk en gang på Europris da for moro skyld. Og en sånn Parykk kunne jeg kanskje hatt og brukt i festlige anledninger. Det var bare gøy og butikkdama synes absolutt jeg burde kjøpe den. Kanskje går jeg til innkjøp av en sånn senere :)

Humor sånn generelt er noe vi har mye av i familien og her hjemme har vi det morsomt med mye. Likevel er Rufus kanskje den vi alle har det morsomst med. Rufus er en gledesspreder uten like og om jeg hadde mistet ham så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort for å være helt ærlig. For de som ikke kjenner Rufus så kan jeg fortelle at han er et søtt lite villsvin av type kosedyr. Jeg så ham første gang i gavebutikken på Namsskogan Familiepark og greide ikke å la være å kjøpe ham. I utgangspunktet kjøpte jeg ham fordi han så så trist ut og var så søt. Jeg skulle egentlig bare bruke ham som nøkkelring, men så ble han så mye, mye mer. Etter hvert fikk Rufus sin egen stemme og han har meninger om så mye rart. Han sier mye morsomt, men kan også være alvorlig og har mange fine meninger om ting. Det kommer et eget innlegg om Rufus så jeg sier ikke så mye mer om ham nå tenker jeg. Vil bare si at han er en flott fyr :)

 

Man kan ha my moro om man bare tillater seg selv å ha det moro. Det er viktig å ikke grave seg ned i selvmedlidenhet og dyrke det negative. Nå sier jeg ikke at noen mennesker ikke har en grunn til å være negative altså og jeg har full forståelse for at mange er deprimerte og ikke greier å se positivt på ting, men det er så viktig å prøve. Kanskje trenger man hjelp til å se humoren i ting, hjelp til å ha det gøy. Her er vi tilbake på at jeg er heldig igjen, for jeg har mennesker rundt meg som hjelper meg å se det positive og som ikke behandler meg som om jeg skal dø når som helst.

Jeg tror bestemt at en positiv innstilling til livet og det å smile og le forlenger livet så det har jeg tenkt å fortsette med.

Ser du meg le så le med da vel. Kanskje vil du like det :)

 

Smil og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor mange venner du får :)

 

 

 

Annonser

Kommentarer

  1. Tine sier:

    Jeg tror mange som ikke har vært alvorlig syke enten det er på den ene eller andre måten ikke alltid klarer å sette seg inn i hvor utrolig viktig galgenhumoren er når man er syk.

    Hvis folk sier sånne standardfraser «Herregudner du gal?» Svarer jeg gjerne med at ja jøss, det har jeg masse papirer på 👍
    Enkelte blir veldig satt ut da altså 😂😂😂

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.