Bloggnorge.com // Rare Evas Liv på lånt tid
Start blogg

Rare Evas Liv på lånt tid

Just another Bloggnorge – Gratis blogg site

Allehelgensdag

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 5. november , 2017 kl. 21:55

I dag er det allehelgensdag og det er som mange vet en dag der man minnes de døde. Mange bruker fremdeles denne dagen til minnes sine nære som har gått bort, men kanskje ikke alle.

For min del tenker jeg ofte på de som ikke er i blant oss lengre, men det føles likevel ekstra godt å tenne et lys for å minnes på allehelgensdag. Her hjemme har det foresten blitt tent minnelys hver dag nå i nesten to uker til minne om fineste Tine som dro fra oss alt for tidlig den 23. Oktober. Tine var en veldig fargerik person og hun var også glad i farger. Nettopp derfor lagde jeg en minneskål med fargerik dekorsand hvor vi kunne sette et lys. Der har der stått et tent lys hver dag nå siden hun døde. Dagens lys har slukket, men i morgen tennes et nytt. Litt sånn som livet egentlig. Når noen dør blir et nytt menneske født inn i denne verden.

Vi var på gudstjeneste i Rissa Kirke i dag og det var en fin opplevelse. Ingunn er en super prest og et varmt menneske. Det er alltid flott å være tilstede på hennes gudstjenester. Det var en stund siden vi hadde vært på gudstjeneste nå før i dag så det var ekstra godt å være der synes jeg. Vi er jo forsåvidt en del i kirken i forbindelse med supertirsdag, men det er liksom noe spesielt ved å være der under gudstjeneste.

Hildur Amalie og Einar Wessel ble på fredag spurt om de ville lese tekst under gudstjenesten, noe de etter litt overtalelse sa ja til begge to. Jeg hadde derfor som stolt mamma tenkt å ta bilde av de to mens de leste, men så ville de at jeg skulle bli med opp å stå sammen med de og det er jo viktigere enn å ta bilder. Så da tiden kom for at de skulle gå frem og lese ble jeg med for å være en slags stille støtte. Da Einar Wessel skulle lese tok nervene ham og han endte opp med å nekte å lese stakkar. Jeg sa derfor at jeg kunne lese. Så plutselig sto jeg altså der i kirken og leste tekst foran alle de fremmøtte. Rakk ikke å bli nervøs så det gikk bra synes jeg. Faktisk synes jeg det var veldig gøy og det frister egentlig til gjentakelse. Einar Wessel som var så nervøs stakkar kom og stilte seg ved siden av meg litt uti teksten og leste sammen med meg han også, men de hørte ham visst ikke. Jeg synes uansett at han var tøff som sto der og ikke gikk tilbake til plassen sin da nervene tok han. Hildur Amalie var også nervøs, men leste teksten sin fint. Hun hadde nok en fin mestringsfølelse etterpå. Stolt av begge to. Det handler om å overvinne frykt og nerver. For Einar Wessel tok nervene overhånd i dag, men likevel kom han tilbake og prøvde å lese sammen med meg. Og tøffe Hildur Amalie gjennomførte til tross for nerver. De var begge med på å gjøre gudstjenesten spesiell synes jeg.

Under nattverden var det lagt opp til en liten vandring i kirka og etter at vi hadde mottatt nattverd valgte vi å gå til det fine kunstverket som kreativgruppa har laget for å tenne lys og minnes de vi har mistet. Jeg tenkte litt ekstra på pappa, mormor, tante Lisbeth og Tine da jeg tente mitt lys. Hildur Amalie og Einar Wessel tente også hvert sitt lys.

Etter at gudstjenesten var ferdig ble vi igjen for kirkekaffe. Det er alltid trivelig med kirkekaffe og dagens var intet unntak. Mange kom bort til oss og sa at det var hyggelig å se oss i kirken igjen. Der er jo ekstra trivelig. Ekstra trivelig var det at vi ble valg ut som en av de heldige til å få med blomster hjem. Det setter jeg utrolig høy pris på. Blomstene står nå og pynter opp på stua her hjemme.

Resten av dagen har vært rolig med god mat og Farmen på tv.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.